Halvnakna brudar liggande på fårskinn ett minne blott

Jag minns fortfarande när man i en annons kunde se en halvnaken brud ligga på ett fårskinn eller stå och puta med läpparna med uppknäppt jacka (utan nåt under) i en reklambild för skidor. Det här hör till historien, åtminstone i Sverige. Där har det nästan slagit över åt andra hållet. Ingen vill riskera en anmälning.

I dag handlar marknadsföring inte lika mycket om säljande helsidesbilder i tidningar utan mer om sociala medier och sökordsoptimering. Det gäller att synas med sitt budskap där folk vistas på nätet. En hel armé av människor snidar på marknadsbudskap som postas på Facebook och Twitter. Ofta handlar det om att välja ord med rätt laddning och värde och om saker som timing och geotargeting. Det blir väldigt tekniskt och lite som att programmera. Hur datorbaserat allt detta än är krävs det människor. Ett område som bara växer är transcreation, som handlar om att översätta en reklamtext till olika språk så att den passar in på den lokala marknaden kulturellt och språkligt. Sökordsoptimering är fortsatt stort, där du jobbar med ord och fraser som är centrala för dina affärer. Mässor och events är också stort så klart. Skyltställ, rollups, posters och skyltar ska designas och produceras i små upplagor med kort varsel. Det finns många leverantörer när det gäller mässmaterial jag måste dock rekommendera en av de bättre Mark Bric Display som gör allt från skyltställ till hela montrar.

Ett tecken i tiden är att handeln idag sker mer och mer över nätet, det blir svårare och svårare att hitta några bra butiker att strosa omkring i. I helgen så försökte jag själv hitta lite nya prylar till huset hemma och då slutade det hela med att vi tröttnade på att åka runt och leta, vi köpte det vi vill ha direkt på http://www.stayhome.se/ istället. Det är lite tråkigt, jag gillar att åka runt och titta i butik och få hålla i saker och ting innan jag köper, det är så mycket lättare att bedöma kvalité och ”känsla” då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *